0
0
Vota!

Moció de suport als treballadors i treballadores de Nissan.

1. Els grups integrants de l’Ajuntament de Cardedeu manifesten el seu total suport als treballadors i treballadores de Nissan, que, des del 4 de maig del 2020, es troben en vaga indefinida per la incertesa a què s’enfronten davant el possible cessament de l’activitat industrial de Nissan als centres de treball de la Zona Franca (Bacelona), Montcada i Reixac, i Sant Andreu de la Barca.

2. El Ple de l’Ajuntament insta totes les institucions al més alt nivell (Govern de la Generalitat i Govern Central) a promoure totes les accions necessàries per interpel·lar la direcció de Nissan perquè mantingui actives les plantes de fabricació de Nissan i l’ocupació que en depèn.

3. El Ple de l’Ajuntament també observa amb preocupació les conseqüències que una mesura tan dura pot comportar per al conjunt de proveïdors i empreses auxiliars que treballen per a Nissan, i que afecta a més de 25.000 treballadors i treballadores a Catalunya.

4. El Ple de l’Ajuntament vol manifestar que el sector de l’automoció és un motor important de l’economia, amb teixit industrial que genera riquesa i dona feina a centenars de milers de treballadors i treballadores a Catalunya.

5. Per tot això, l’Ajuntament de Cardedeu insta la direcció de Nissan a replantejar-se les seves possibles decisions dràstiques i exigeix una solució que permeti el manteniment de l’ocupació, tant directa com indirecta, del conjunt de persones treballadores, ateses les enormes conseqüències socials que pot tenir al territori.

6. Instar a la Generalitat de Catalunya a actuar com a intermediari per buscar una solució consensuada que aconsegueixi salvar els màxims llocs de treball possible. Demanem una acció pro activa i no restin a l’espera a les accions de les accions per part de la direcció.

7. Fer arribar aquest acord a la direcció de Nissan, a les centrals sindicals representades a Nissan, a la Generalitat de Catalunya, als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, al Govern d’Espanya i als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats.

0 Opinions
Resultat ple municipal
16

Opinions

Encara no hi ha cap opinió, digues la teva!

Dona la teva opinió

Registra't per poder opinar!