0
1
Vota!

Moció d'agraïment a professionals i persones voluntàries que desenvolupen feines per afrontar la crisi del COVID-19 i de protecció efectiva d’aquests davant actes d'assetjament o assenyalament pel fet de dit acompliment.

La pandèmia mundial per COVID-19 ha despertat una onada de solidaritat i d’admiració cap als professionals i les persones voluntàries que en ple Estat d'Alarma treballen incansablement per salvar vides i perquè el país no es paralitzi. Les mostres de solidaritat s'han repetit en el confinament i fins i tot han tingut una cita ineludible a les 20:00 hores, quan milions de ciutadans surten als seus balcons i jardins a aplaudir professionals sanitaris, personal de supermercat, netejadors, repartidors, escombriaires, transportistes... i un llarg etcètera que inclou al voluntariat i a totes aquelles persones que acudeixen al seu  treball, en molts casos sense ser proveïts de suficient material de protecció i que amb el seu esforç manté en peu el país.

Lamentablement, aquestes persones que lluiten contra la pandèmia del COVID-19 en primera línia també han estat objecte de discriminació, de menyspreu i d'accions que atempten contra la seva dignitat per part dels que, temorosos d'un contagi, en lloc de agrair el seu esforç, han optat per considerar-les un perill. Hem conegut casos d'insults i pressions a forces i cossos de seguretat, de rebuig a professionals de les forces armades i fins i tot amenaces i coaccions. Aquestes manifestacions menyspreables no només afecten el personal de les forces i cossos de seguretat de l'estat, sinó també al personal sanitari i aquells que han garantit els serveis bàsics com són els farmacèutics, personal de supermercats, transportistes, etc...

Aquests incidents d'odi basats en la intolerància cap a les persones que poden estar en contacte amb afectats per COVID-19 poden ser constitutius de delicte, d'acord amb la legislació vigent. Des de les administracions hem d'actuar contra aquestes  situacions, amb manifestos i impulsant fins i tot si cal accions legals per protegir els treballadors públics i per donar cobertura legal a aquells treballadors o voluntaris d'altres sectors que estan treballant de manera activa en la defensa de tots i per això estan patint aquestes situacions.

Els treballadors que garanteixen els serveis bàsics i aquells que lluiten en primera línia contra el COVID-19 han de ser objecte d'especial protecció per part de les autoritats, que han de vetllar per preservar-les de qualsevol tipus de dany a la seva dignitat. El millor aplaudiment que poden rebre és el del respecte i la consideració.

És per tot l'anterior, amb l'objectiu d'acabar definitivament amb la intolerància i per donar suport als nostres professionals que el grup municipal de Ciutadans (Cs) amb l’adhesió dels grups municipals de PSC i de Gent pel Canvi a l'Ajuntament de Cardedeu proposa a Ple de la Corporació, l'adopció dels següents, ACORDS

Primer.- L'Ajuntament de Cardedeu condemna qualsevol estigmatització i manifestació d'odi basat en la intolerància i discriminació a les persones que durant l'Estat d'Alarma han lluitat en primera línia contra el COVID- 19 i han garantit amb el seu treball els serveis bàsics.

Segon.- L'Ajuntament de Cardedeu manifesta el seu suport i agraïment als professionals que durant l'Estat d'Alarma han lluitat en primera línia contra el COVID-19 i han garantit amb el seu treball els serveis bàsics.

Tercer.- L'Ajuntament de Cardedeu garantirà que els treballadors públics i les persones que realitzen tasques de voluntariat comptin amb protocols i materials de protecció adequats i vetllarà perquè des del sector privat també s'apliquin també aquestes mesures.

Quart.- L'Ajuntament de Cardedeu impulsarà un sistema de gratificació pels treballadors públics d'aquells sectors que han tingut una participació activa davant a l'epidèmia i que més exposats han estat a contagis.

Cinquè.- L'Ajuntament de Cardedeu prendrà, com a administració, accions legals contra aquells que assetgin o difamen, contra el presumpte delicte d'odi o discriminació, a aquells treballadors i voluntaris amb motiu de la seva participació en tasques relacionades amb la crisi de l'COVID-19. De la mateixa manera que oferirà a aquestes persones assessorament gratuït per a la defensa legal d'aquestes situacions.

Sisè.- Fer difusió pels mitjans municipals de publicitat d'aquesta moció.

0 Opinions
Resultat ple municipal
8
9

Opinions

Encara no hi ha cap opinió, digues la teva!

Dona la teva opinió

Registra't per poder opinar!