1
1
Vota!

Moció sobre infermeria escolar permanent.

El Grup Municipal Socialista recull el plantejament de la Plataforma Estatal d’Infermeria Escolar, integrada pel Sindicat d’infermeria, SATSE; el Fòrum Espanyol de Pacients, FEP; el Sindicat Independent de l’Ensenyament Públic ANPE; i la Federació Espanyola de Diabetis, FEDE, en el sentit de sol·licitar a la Conselleria d’Educació la instauració de la figura sanitària de la infermera escolar en els centres educatius de Cardedeu.

La presència permanent d’un infermer o infermera escolar en els centres seria una mesura que beneficiaria a tots els alumnes i les alumnes, pares i mares, professorat i a la resta de la comunitat educativa.

La figura de la infermera escolar seria una mesura que afavoriria a més de l’assistència sanitària

 • La detecció precoç de problemes de salut.
 • Un servei de primers auxilis.
 • El control i seguiment de l’alumnat amb malalties cròniques en col·laboració amb les famílies i facultatius.
 • La coordinació amb les serveis de salut.
 • Facilitaria la integració dels alumnes amb problemes físics, psíquics o socials.
 • Promocionaria, protegiria, mantindria i rehabilitaria la salut de la comunitat educativa.
 • Previndria problemes de salut, crenat un ambient sa i segur.
 • Donaria assessorament tècnic en el medi educatiu.
 • Coordinaria amb l’equip professional i directiu de centre escolar la planificació de l’actuació infermera, especialment en la relacionada amb la seva funció docent, incloent aquesta en el projecte educatiu de centre i la programació general anual.

Als Estats Units, França o Suïssa ja tenen personal d’infermeria en els centres educatius. Països de referència en tots els rànquing de rendiment escolar. I sabem que ja en diverses comunitats autònomes, com Madrid, Andalusia i Múrcia la figura de la infermera escolar és ja una realitat i un èxit. És per aquest motiu que també el Grup Socialista a nivell de Parlament de Catalunya ha presentat diverses accions en aquest sentit.

Sabem també que la implantació de la infermeria escolar tindrà un cost econòmic però des del Grup Municipal Socialista de Cardedeu considerem que la salut no és un luxe ni una despesa és una necessitat i una inversió.

 

Davant aquesta situació, i amb l’objectiu d’implantar la figura d’infermeria permanent en tots els centres escolars de Cardedeu, el grup Municipal Socialista a l’ajuntament de Cardedeu proposa al Ple de la Corporació l’adopció dels següents ACORDS:

 1. Instar el Govern de la Generalitat de Catalunya a la Implantació per al curs 2020-2021 en tots els centres escolars de la nostra vila de la figura del professional d’infermeria.
 2. Instar el Govern de la Generalitat de Catalunya a condicionar els centres educatius de la vila amb les mitjans necessaris perquè la figura d’infermeria pugui desenvolupar la seva feina.
 3. Proposar als ajuntaments i Consells Comarcals de la nostra demarcació, donin suport aquesta moció i sol·licitin, si ho consideren oportú, la mateixa demanda per les seves localitats.
0 Opinions
Resultat ple municipal
16

Opinions

Encara no hi ha cap opinió, digues la teva!

Dona la teva opinió

Registra't per poder opinar!