0
2
Vota!

Moció de recolzament als òrgans constitucionals i per a instar a l'actual govern d'Espanya a no realitzar concessions als grups independentistes.

En els darrers dies hem estat testimonis, durant les sessions del debat d’investidura, d’una situació molt preocupant per a la nostra democràcia. Després de que el president del Govern, Pedro Sánchez, consumés la humiliació que va fer a la democràcia espanyola aconseguint acords amb les forces nacionalistes que van en contra de la unitat del nostre país, també va ser incapaç de defensar al Cap d’Estat, a la nostra democràcia i a les víctimes de les blasfèmies d’un partit com EH Bildu que no condemna el terrorisme d’ETA.

D’altra banda, la presidenta de la Cambra, Meritxell Batet, va ser incapaç d’aplicar l’article 103 del Reglament del Congrés dels Diputats, que l’obliga a cridar a l’ordre quan s’ataquen les institucions de l’Estat. És intolerable que, en el si de la representació política d’Espanya, unes suposades representants de la Cambra anomenin autoritari al cap de l’Estat o diguin que li importa “un comino” la governabilitat del nostre país.

En moments tan complicats per a Espanya com el que actualment estem vivint, la figura del rei Felipe VI és imprescindible. No en va, el Cap de l’Estat està reconegut com a figura constitucional, dins del precepte que contempla la Monarquia  Parlamentària com la forma política del nostre Estat. En aquest preocupant moment, des dels poders polítics s’estan qüestionant pilars bàsics de la nostra democràcia com la prefectura de l’Estat i el Poder Judicial , a més d'altres institucions que garanteixen la transparència i el bon funcionament dels nostres processos electorals com la Junta Electoral Central.

D’altra banda, l’actual president d’Espanya, Pedro Sánchez, ha atorgat al separatisme una mesa de negociació al marge del Parlament escollit democràticament pels ciutadans, obrint la porta a una mesa bilateral entre Catalunya i Espanya com si es tractés d’Estats independents. Dita concessió es troba totalment fora dels canals establerts per la Constitució i fins i tot del propi Estatut d’Autonomia català.

En aquesta circumstància, hem de recordar i reafirmar la nostra obligació com a representants públics d’acatar i respectar la democràcia, la Constitució i l’ordenament jurídic. Per això, es fa absolutament necessari mostrar suport a totes les institucions democràtiques contemplades en la nostra Constitució i , al mateix temps, es reprovin els discursos en seu parlamentària que afirmaven que existeix una dicotomia a Espanya entre “democràcia” i “autoritarisme”.

Per tot l’exposat, el regidor que subscriu formula les següents

PROPOSTES D’ACORD

  1. Que l’Ajuntament de Cardedeu mostri el seu suport i respecte a l’ordenament jurídic espanyol i a tots els òrgans constitucionals, inclosos la Prefectura de l’Estat.
  2. Que l’Ajuntament de Cardedeu insti al grup parlamentari EH-Bildu per a què el seu portaveu es retracti de les paraules que, contra la Corona i la nostra democràcia, va proferir en el Ple d’investidura del passat 4 de gener de 2020.
  3. Que l’Ajuntament de Cardedeu insti a l’actual president del Govern a no realitzar concessions als grups independentistes ni a portar a terme la creació d’una “mesa de negociació institucional entre els governs d’Espanya i Catalunya”.
  4. Que l’Ajuntament de Cardedeu insti al president del Govern que compleixi la seva promesa de recuperació del delicte de referèndum il·legal.
Resultat ple municipal
1
16

Opinions

Encara no hi ha cap opinió, digues la teva!

Dona la teva opinió

Registra't per poder opinar!