4
2
Vota!

Moció per la dignitat de la corporació municipal i pel clima de respecte i de seguretat i de tracte equitatiu en els plens.

Des que s'ha constituït el nou consistori, Ciutadans constata en cada nou ple l'incompliment de la legalitat i de situacions que degraden la dignitat de la institució.

La prova d'això és que:

 1. Es realitzen preses de possessió amb fórmules que no s'ajusten a llei.
 2. S’incompleix la normativa de símbols i banderes fins al punt de convertir l'edifici de l'ajuntament i la seva sala de plens, així com del Mas Riera Valentí, en un aparador permanent de propaganda i de símbols de caràcter partidista i ideològic.
 3. En l'anterior ple del 26 de setembre, l'alcalde va permetre que quan el regidor del nostre grup intervenia, exercint la seva tasca de representació democràtica i de control de l'activitat de l'equip de govern, els seus membres s'aixequessin i abandonessin la sala donant un violent cop de porta.
 4. L’alcalde també va permetre i va aplaudir que un grup de persones envaís la sala pertorbant el desenvolupament del ple. Aquestes persones van entrar percudint amb paelles i altres objectes metàl·lics, proferint crits i fins i tot intimidant a un militant de Ciutadans, fins al punt d'haver de ser protegit per l'únic policia allí present i pel nostre regidor.
 5. També l'equip de govern va aplaudir mentre aquest incident tenia lloc.
 6. Després del ple, un membre de l'equip de govern va cometre la greu irresponsabilitat d'assenyalar amb notòria falsedat al regidor de Ciutadans com a provocador dels incidents, en les seves declaracions públiques a RTV Cardedeu.
 7. El Sr. Alcalde no va fer el més mínim gest d'interès davant nosaltres pel que va passar, tot i que va suposar la intervenció de la policia municipal, que va haver de protegir a un militant de Ciutadans allí present.
 8. Després del succeït l'alcalde va convocar un ple extraordinari, sense concretar quines mesures  s'adoptarien per a protegir la seguretat dels presents, tot i el que va passar el 26 de setembre.
 9. En el ple extraordinari del 3 d'octubre el Sr. Alcalde va gestionar la reunió no facilitant la intervenció del nostre regidor i fent gala d'una inflexibilitat amb ell que no va aplicar amb la resta dels regidors.


Des de l'oposició hem reclamat una vegada i una altra que vetlli per la dignitat de la corporació municipal, i que es faciliti la nostra feina de regidors.

 

Per tot això, des de Ciutadans instem a l'alcalde i al seu equip de govern:

 1. A vetllar per la dignitat de la nostra corporació municipal complint i fent complir la legalitat vigent, cosa que no només és la seva obligació inexcusable sinó que és la millor manera de garantir un clima de seguretat i  respecte entre els diferents grups polítics.
 2. A mantenir l'adequada bones formes i a garantir el màxim respecte als representants democràtics i a facilitar la seva tasca de representació i de control.
 3. A donar un tracte idèntic a tots els regidors i a mostrar interès i sensibilitat per tots els veïns al marge de la seva adscripció política, respectant la pluralitat social i ideològica del municipi.
 4. I, de manera molt especial, a garantir un clima de seguretat i de bona convivència en el desenvolupament dels plens, i adoptar les mesures que convinguin per tal que els regidors puguin exercir sense sobresalts la seva tasca de representació democràtica i de control del govern municipal, així com a protegir la integritat dels veïns assistents.
0 Opinions
Resultat ple municipal
1
13
3

Opinions

Encara no hi ha cap opinió, digues la teva!

Dona la teva opinió

Registra't per poder opinar!