2
3
Vota!

Moció de condemna de la violència i el terrorisme en democràcia.

En els últims dies s'han posat de manifest una sèrie d'investigacions ordenades per l'Audiència Nacional en el marc de les investigacions centrades en les accions violentes que presumptament estarien preparant una sèrie de persones  relacionades amb el món radical independentista i els denominats CDR (Comitè de defensa de la República) coincidint amb l'aniversari del referèndum il·legal de l' 1 d'octubre de 2017 i la proximitat de les sentències judicials als líders polítics independentistes presos i d'entitats independentistes, acusats de cometre un cop a la democràcia.

Unes operacions que han estat executades per les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat (FCSE), i en concret per la Guàrdia Civil, després de diversos mesos d'investigació i que han aconseguit evitar que aquestes accions violentes es duran terme produint mals majors. En contraposició, les formacions independentistes han demanat la retirada de la presència de la Guàrdia Civil de Catalunya, en un acte més de gran irresponsabilitat davant la situació actual de manca de convivència que es viu a Catalunya.

Actualment, la presència de les FCSE a Catalunya és absolutament necessària i convenient, tal i com s'ha demostrat amb l'execució de l'Operació Judas. És inconcebible l'assetjament que rep la Guàrdia Civil a Catalunya per part de les forces independentistes i el seu entorn, posant en risc i minvant la seguretat i la convivència de tots els catalans.

Des de les institucions democràtiques que emanen directament de la Constitució Espanyola, com el Parlament de Catalunya, Diputacions provincials, Consells Comarcals i Ajuntaments, assistim per part dels partits separatistes a l'aprovació de resolucions expressament declarades il·legals pel Tribunal Constitucional i de mocions que superen amb escreix les competències d'aquests organismes i que atempten directament contra l'Estat de Dret i la democràcia.

Molts d'aquests actes antidemocràtics realitzats des de les pròpies institucions són una conseqüència de la realització i formalització d'una sèrie de pactes de govern entre algunes formacions polítiques, presumptament constitucionalistes amb els partits independentistes, conseqüència del resultat de les últimes eleccions municipals celebrades el passat mes de maig i de la consegüent constitució dels Consells Comarcals i les Diputacions Provincials. Molts d'aquests pactes es podrien haver evitat i haver deixat a aquestes formacions independentistes sense moltes quotes de poder de les que gaudeixen en l'actualitat. És imprescindible que de forma immediata aquestes formacions tornin al constitucionalisme i a  la democràcia trencant aquests pactes de govern en aquestes institucions i conformant noves majories respectuoses amb les lleis i amb la democràcia.

El nostre objectiu com a representants públics és el de defensar a tots aquells catalans que se senten amenaçats davant els que amb les seves actituds i fets encoratgen i aplaudeixen als presumptament terroristes. Com a representants de la societat, escollits democràticament a través de les urnes, hem d'estar al costat d'aquells que defensen els seus drets i llibertats enfront d'aquells que pretenen imposar el seu model de societat per la força i de forma totalitària.

Des dels partits independentistes i de l'esquerra radical s'està produint un blanquejament i rentat d'imatge de líders procedents del terrorisme, alguns d'ells condemnats per aquestes causes o per haver comès atemptats i assassinats, amb el consegüent exemple negatiu per al conjunt de la societat, a través d'aquest supòsit lideratge moral d'aquells que volen imposar les seves idees totalitàries a través del terror, sense mostrar cap respecte per la vida humana i sense mostrar cap mena de penediment per aquests fets en no haver demanat perdó mai per això.

L’enaltiment d'aquests líders polítics procedents de l'entorn del terrorisme suposa i constitueix un blanquejament de la  violència i dels mètodes terroristes, de la mateixa manera que el constitueixen la realització i signatura de pactes amb aquestes organitzacions i formacions polítiques que no han condemnat el terrorisme i es neguen a fer-ho, o fins i tot, els animen o encoratgen a les institucions democràtiques o fora d'elles.

Aquestes actituds i fets suposen una denigració i una falta de respecte de la memòria de les víctimes del terrorisme i dels seus familiars. Aquestes actituds i fets recorden al règim del terror, opressió i de profundes ferides que va deixar el  terrorisme a la societat basca i espanyola durant tants anys, i que de cap manera podem permetre que s'instal·li i es  normalitzi a Catalunya, sent una responsabilitat dels representants públics i del conjunt de la societat.

Per tot això, el Grup Municipal de Ciutadans (Cs) insta l'Ajuntament de Cardedeu a l'adopció dels següents acords:

  1. Declarar que la violència i el terrorisme mai són mètodes en democràcia per assolir objectius polítics i proclamar que el deure de tots els demòcrates és el de condemnar el seu ús amb independència de les circumstàncies.
  2. Rebutjar l'assetjament que està rebent la Guàrdia Civil a Catalunya per part de les forces independentistes i agrair la tasca que realitza garantint la seguretat i la convivència de tots els catalans.
  3. Condemnar la irresponsable actitud d'alguns polítics que persisteixen en buscar la divisió, la radicalització i el qüestionament de les institucions de l'Estat i de la vigència de l'Estat democràtic de Dret.
0 Opinions
Resultat ple municipal
1
16

Opinions

Encara no hi ha cap opinió, digues la teva!

Dona la teva opinió

Registra't per poder opinar!