2
0
Vota!

Moció de suport al referèndum, al procés constituent i als ens locals i electes investigats per processos relacionats amb la sobirania.

En data 6 d’octubre d’enguany el Parlament de Catalunya va aprovar en sessió plenària la Resolució 306/XI sobre l’orientació política general del Govern, a la qual, entre altres punts, s’instava al Govern de Catalunya a convocar un  referèndum vinculant sobre la independència de Catalunya, com a molt tard el setembre de 2017, i una altra que li demana que negociï amb l'estat un referèndum sobre el futur polític de Catalunya.

En data 13 de desembre d’enguany el Tribunal Constitucional ha acordat acceptar la suspensió cautelar de la Resolució 306/XI.

Davant aquests fets, l’Ajuntament de Cardedeu.

MANIFESTA:

  1. El rebuig a la judicialització de la vida política al nostre país. El debat polític, d’idees i opinions, ha de restar i produir-se en les cambres i institucions de representació popular, sense que una aplicació  esbiaixada de la llei intenti eliminar del debat polític qüestions que són d’interès general i que, en conseqüència, han de ser objecte de debat en les institucions de representació popular, tal i com és propi de democràcies plenes.
  2. El convenciment que és un dret natural de tota la comunitat humana l’aspiració a la seva independència, i la seva consecució, per mitjans democràtics, si aquesta és la voluntat majoritària de la mateixa. Per a la determinació d’aquesta voluntat popular, el mecanisme més clar és un referèndum on, de manera lliure, tothom es pugui pronunciar sobre quin ha de ser el seu futur, tal i com es contemplava a la Resolució 30/XI del Parlament de Catalunya, cautelarment suspesa.
  3. Mostrar tot el recolzament als ajuntaments i electes investigats per la justícia per haver promogut i facilitat l’exercici del dret a decidir, la defensa de la independència de Catalunya o per qualsevol altra expressió de les seves opinions polítiques de forma pacífica, lliure i democràtica.
  4. Comunicar aquest acord al president de la Generalitat de Catalunya, a la presidenta del Parlament de Catalunya i a l’Associació de Municipis per la Independència.
0 Opinions
Resultat ple municipal
12
1
3

Opinions

Encara no hi ha cap opinió, digues la teva!

Dona la teva opinió

Registra't per poder opinar!