2
0
Vota!

Moció de suport a "Som 27 i més" encausats per la tancada al rectorat de la UAB en defensa de la universitat pública.

El 17 d’abril de 2013 més de 200 estudiants de la UAB van iniciar una tancada al Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) amb l'objectiu què s’apliquessin unes mocions aprovades democràticament pel Claustre de la Comunitat Universitària, el major òrgan decisori de la Universitat. Aquestes mocions demanaven, entre d’altres, que la UAB desobeís la pujada de taxes del 66% i que s’establissin títols especials de transport públic pels estudiants de la UAB (T-UAB) en el marc de la campanya de protesta contra les retallades a les universitats públiques.

Doncs, malgrat que l’òrgan més representatiu de la comunitat universitària aprovés dites mocions, l’Equip de Govern, no va implementar aquestes mesures.

Després d’un mes d’ocupació intentant negociar amb l'equip de govern de la universitat, sense cap tipus de resultat i sense que el govern fessin cap intent de resolució amistosa del conflicte, es va aturar la tancada. Un cop finalitzada, algunes de les persones que van participar de la tancada i, també algunes que només hi van mostrar suport públic, van ser denunciades i posteriorment imputades, 25 estudiants, un treballador del Personal d’Administració i Serveis (PAS) i un treballador del Personal Docent i Investigador. Aquestes 27 persones, entre les quals hi ha 1 veí de Granollers, han rebut una petició del Ministeri Fiscal totalment desorbitada, demanant penes d'entre 11 i 14 anys de presó i demandes  econòmiques que superen, en total, els 400.000€. Aquest sumari judicial ha estat impulsat per la pròpia Universitat  Autònoma de Barcelona, concretament per l’anterior equip de govern d'aquesta universitat, que va confeccionar i fer arribar al cos de Mossos d'Esquadra una llista amb les persones que havien participat a la tancada. Fins a tal punt que l’Equip de  Govern va encarregar la direcció lletrada de l’acusació particular a l’advocat Cristóbal Martell, un dels advocats més cars de Barcelona, qui també representa a Messi, Pujol i Núñez, entre d’altres.

Per tot això es proposa al Ple de l'Ajuntament de Cardedeu els següents ACORDS:

 1. Manifestar:
  • Que l'educació pública, gratuïta i de qualitat s'ha de defensar davant dels intents d'elitització i de privatització.
  • Que el dret a la protesta amb accions simbòliques no violentes o delictives com l'ocupació d'espais en cap cas pot ser respost per part d'una universitat amb denúncies o per part de la fiscalia amb peticions de presó.
  • Que, en cap cas, una Administració Pública, com la Universitat Autònoma de Barcelona hauria de perseguir i reprimir judicialment les actuacions simbòliques si no incorren en accions violentes i es desenvolupen a través de canals pacífics.
  • Que l’exercici del dret a manifestar-se en pro d’una educació pública i de qualitat no pot constituir un delicte i, per tant, que cap persona pot ser condemnada per participar en la defensa dels Drets Col·lectius.
  • Que per aquests motius s’insta a trobar una solució mediada i a la Fiscalia a retirar les acusacions.
 2. Mostrar el ferm compromís del consistori amb una universitat pública, gratuïta i de qualitat, a la qual hi puguin tenir accés totes les persones, independentment dels seus recursos.
 3. Reivindicar el dret de les persones que exerceixen el Dret de Manifestació, i expressar la solidaritat amb aquests 27 membres de la comunitat universitària, les seves famílies i amistats.
 4. Instar a efectuar una mediació entre les parts i a la lliure absolució de les 27 persones imputades pels fets a dalt referenciats.
 5. Trametre aquests acords referents al Procediment Abreujat 4/2016 a l'Excm. Jutge del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Cerdanyola i a l'Excm. Fiscal en cap de Catalunya, així com a l'Organització Antirepressiva de l'Esquerra Independentista, Alerta Solidària i al Grup de Suport a “Som 27 i més”.
0 Opinions
Resultat ple municipal
9
4
2

Opinions

Encara no hi ha cap opinió, digues la teva!

Dona la teva opinió

Registra't per poder opinar!