4
1
Vota!

Moció per dedicar un espai cèntric i rellevant de la Vila de Cardedeu al President Lluís Companys i Jover.

Atès que en Lluís Companys i Jover va ser el primer president del Parlament de la Generalitat de Catalunya durant els anys 1932 i 1933, i el president la Generalitat de Catalunya republicana entre el 1934 i 1940.

Atès que en Lluís Companys va ser el primer president de gover elegit democràticament que va ser executat, en aquest cas pel règim feixista del General Franco, desprès de ser detingut per la Gestapo (policia secreta del règim nazi que ocupava mitja Europa) a París i una farsa de judici militar sumaríssim al Castell de Montjuïc, que l'Estat espanyol encara no ha anul·lat.

Atès que el president Companys va visitar Cardedeu durant la Guerra Civil (1936-39), per supervisar de primera mà les instal·lacions del camp d'aviació situat als terrenys situats a l'Est del poble.

Atès anualment a Cardedeu es ret homenatje al president Companys en l'aniversari del seu afusellament, recordant i honorant la seva figura i la causa per la qual li van prendre la vida.

Atès que la vila de Cardedeu es caracteritza per disposar topònims dedicats a persones rellevant i importants tant del món local com de la nació catalana i el proper 15 d'octubre es commemorarà el 74è aniversari del seu afusellament pel règim criminal, feixista i il·legítim del general Franco.

Atès que el Ple de l'Ajuntament de Cardedeu del 29 de novembre de 2012 va aprovar dedicar un espai rellevant o cèntric de la vila al President Lluís Companys i Jover abans del 15 d'octubre de 2013.

Es proposa al Ple de l'Ajuntament de Cardedeu l'adopció del següent acord:

Primer.- Que l'Ajuntament de Cardedeu, prèvia comunicació a la Comissió Municipal de Patrimoni, dediqui un espai rellevant i cèntric de la Vila al President Lluís Companys i Jover, canviant el nom del tram de l'actual avinguda 11 de setembre, entre el carrer del General Moragas i l'avinguda de Montells, per avinguda president Lluís Companys i Jover.

0 Opinions
Resultat ple municipal
4
13

Opinions

Encara no hi ha cap opinió, digues la teva!

Dona la teva opinió

Registra't per poder opinar!