4
3
Vota!

Moció en defensa de RTVV.

Des de Cardedeu volem manifestar el nostre rebuig total i absolut a la decisió anunciada pel govern valencià i aprovada per les Corts Valencianes de tancar la Ràdio Televisió Valenciana (RTVV).

El tancament de la Ràdio Televisió Pública Valenciana és un atac al pluralisme informatiu contra una televisió publica de qualitat que es va crear l’any 1989 amb l’objectiu de garantir el dret a la informació, com a vehicle de difusió i promoció del valencià i com a element de vertebració territorial per al País Valencià. Amb el seu tancament, la societat valenciana es queda sense cap mitjà públic en la nostra llengua, ja que el govern valencià també s’ha encarregat de censurar les emissions de l’altra cadena que operava en la nostra llengua al País Valencià, TV3.

La crisi del servei públic audiovisual és de gestió política, clarament induïda amb la finalitat d’ensorrar el gran mitjà comunicativament democratitzador en benefici econòmic i polític del sector privat afí als partits dels Governs de torn.

Cal no oblidar que la responsabilitat de l’actual estat de fallida de RTVV és única i exclusivament dels successius governs del PP, que l’han gestionat d’una manera ruïnosa, a través dels directors generals que han anat nomenant al seu gust, i que han introduït comissaris polítics per manipular la informació que eixia de RTVV al seu gust, provocant que la major part de la societat valenciana deixara de sentir-se representada per un mitjà de comunicació que és seu.

Sense uns serveis públics de mitjans de comunicació plurals, de qualitat, independents, rigorosos, professionals i al servei de la ciutadania no hi haurà ni benestar informativo-comunicatiu ni qualitat democràtica.

El Govern popular valencià hauria d'acatar la sentència i readmentre els treballadors i treballadores de RTVV acomiadats. Recordar que la nul·litat de l'ERO està basant en la falta de criteris d'afectació i en la manipulació de les llistes d'afectats per tal d'acomiadar als treballadors per motius d'afiliació i proximitat política.

Per acabar, manifestar el nostre suport als treballadors i treballadores de la Ràdio Televisió Valenciana i encoratjar-los a continuar lluitant per la defensa dels seus mitjans de comunicació públics.

Primer.- Manifestar el més ferm rebuig de l'Ajuntament de Cardedeu al tancament de RTVV per la majoria absoluta del PP a les Corts Valencianes.

Segon.- Instar el Govern de la Generalitat Valenciana i al president de la Generalitat, Alberto Fabra, a la negociació de les parts per a trobar una sortida negociada per al manteniment de radiotelevisió valenciana.

Tercer.- Exigir que la nova RTVV sigui allò per al que va ser creada, una veritable TV pública, independent, plural i en valencià.

Quart.- Notificar aquests acords a la Presidència de les Corts Valencianes i a la Presidència de la Generalitat Valenciana.

1 Opinions
Resultat ple municipal
15
1

Opinions

Necessitem Mitjans de Comunicació lliures i el servei de la veritat, de la informació i de la formació de la ciutadania. No basta amb opinar, això és fàcil. El que cal és conèixer la realitat i canviar les seves insuficiències.

José V. - 03-12-2013 11:57

Dona la teva opinió

Registra't per poder opinar!